Tentoonstelling Menno Groen

19 t/m 21 okt 2022
14:00 - 16:00
Tentoonstelling
Mennistenerf, Gerhardstraat 77, Zaandam
brown wheat field during daytime

Van 19 tot 28 oktober 2022 is de tentoonstelling ‘Menno Groen’ te bezichtigen in zorgcentrum Mennistenerf en de doopsgezinde vermaning op de Westzijde in Zaandam.

De expositie werpt verschillende vragen op. Wie waren de doopsgezinden? Wat betekent het om vluchteling te zijn? Wat neem je in zo’n geval van je eigen cultuur mee? Ondertussen worden bezoekers uitgedaagd na te denken over de vraag hoe we in tijden van geïndustrialiseerd voedsel toch divers en authentiek kunnen blijven eten.

Aanleiding voor de tentoonstelling is de recente herontdekking van een oergraan. Deze bijzondere graansoort uit de Oekraïne werd in de zestiende eeuw door doopsgezinde vluchtelingen meegenomen naar Amerika. Sinds 2018 is het graan weer terug in Europa en wordt het verbouwd in Friesland.*

De tentoonstelling is woensdag 19 t/m vrijdag 21 oktober en van dinsdag 25 t/m vrijdag 28 oktober te bezoeken tussen 14:00 en 16:00 uur. Een deel van de exposite is in de doopsgezinde vermaning aan de Westzijde nr. 82, een ander deel in ouderenzorgcentrum Mennistenerf, Gerhardstraat 77.

Groepen zijn welkom. Voor meer informatie zie: www.mennistenerf.nl en www.doopsgezindzaanstreek.nl. Contactpersoon is Iris Speckmann, geestelijk verzorger Mennistenerf: i.speckmann@mennistenerf.nl.

* De expositie is ontwikkeld door de Doopsgezinde Gemeente De Lytse Streek en Stichting Ekspedysje Wytmarsum