Menno Simonslezing: ‘We hebben het over mensen’

Menno Simonslezing: ‘We hebben het over mensen’

Op 23 maart jl. hield politica Esmah Lahlah de Menno Simonslezing. Een verhaal over armoede en bestaanszekerheid. Haar lezing was een pleidooi om te streven naar een échte samenleving. Van een samenleving van zelfredzaamheid naar eentje van samenredzaamheid. Een samenleving waarin overheden en hulpverleners niet bepalen wat goed is voor mensen, en dat er niet over- maar met mensen gepraat wordt. Een samenleving waar niet de niet-armen oplossingen verzinnen voor mensen in armoede. Armoede is geen keuze, armoede is een complexe samenloop van omstandigheden. Als we met elkaar zoeken naar de talenten van mensen, komen we veel verder.

De lezing is onderdeel van een boek dat Lahlah aan het schrijven is over haar visie op de maatschappij. Daardoor kunnen we de lezing niet integraal publiceren. Wel is de lezing terug te luisteren via de kerkomroep, en er is van de lezing een filmopname gemaakt. Houd voor meer informatie daarover de website in de gaten.

Wilt u naar aanleiding van de lezing iets doen? U kunt geld doneren aan het door de ADS en Lahlah gekozen goede doel, de Stichting Broodnodig Tilburg. Voor meer informatie over de Stichting en hoe u kunt doneren klikt u op de knop hieronder.