Twee kinderen bij een AKC kamp

Jongerenorganisaties

Menno’s Global Village

Voor korte of langere tijd reizen, (vrijwilligers)werk in het buitenland en het aangaan en onderhouden van internationale contacten zijn steeds vanzelfsprekender, zeker voor jonge mensen. De ontmoetingen en ervaringen die je daarin opdoet zijn verrijkende ervaringen, die je hele leven met je meegaan. Als je die ervaringen binnen het wereldwijde doopsgezinde netwerk op wilt doen, ben je bij Menno’s Global Village aan het goede adres!

AKC

De Algemene Kamp Commissie voor Doopsgezinde kampen (AKC) organiseert zomerkampen voor jongeren van 9 t/m 21 jaar. Op de kampen ligt de nadruk op gezelligheid en de vorming van een hechte groep. Dit is wat de AKC al meer dan 100 jaar kenmerkt.

Een kampweek is zeer divers; naast de hoofdactiviteit, bijvoorbeeld zeilen of surfen, wordt door de leiding een veelzijdig programma georganiseerd. Denk aan speurtochten, te gekke spellen, een bonte avond met een disco en nog veel meer…

De activiteiten gecombineerd met open gesprekken over verrassende, persoonlijke en soms diepgaande onderwerpen, maken de AKC tot een uniek concept, waarbij de deelnemer centraal staat. De leidingteams bestaan stuk voor stuk uit enthousiaste, verantwoordelijke leiders die maar één ding willen: een zo leuk mogelijke week voor iedereen!