Kerstavond in doopsgezind Nederland

24 december 2022
Feestdagen
Kerstavond in doopsgezind Nederland
  • In geloofsgemeenschap Het Penninckshuis in Deventer staat de deur open voor een samenzijn met kerstliederen, een kerstverhaal, kaarslicht, een gebed om vrede en het aloude bijbelverhaal bij een kerstboom, met chocolademelk en glühwein toe. Iedereen is welkom. Deur open: 19.15 uur. Aanvang: 19.30 uur (tot ongeveer 20.30 uur).
  • In de Arboretumkerk in Wageningen is het kinderkerstfeest en luisteren we naar een verhaal over een driftige koning die het echte kerstverhaal wil horen, om 17.00 uur in de Arboretumkerk. Het verhaal wordt verteld en gespeeld door jongeren uit onze eigen kerk en we gaan lekker veel kerstliedjes zingen. Hiermee kun je al om 16.45 uur beginnen. We sluiten af met lekkere chocolademelk en koekjes. Kom je ook?
  • Wat is jouw kerstverhaal? Een stal, een ster, een baby, een kerstboom, een straat vol verlichting, een tafel vol eten, een kamer vol familie. Het zijn allemaal mogelijke onderdelen van hoe wij Kerst ervaren, onderdelen van onze eigen kerstverhalen. Op kerstavond in de doopsgezinde kerk in Leeuwarden komen deze verhalen samen in een kinderkerstviering. Wij horen van twee vertellers uit oude tijden en van de jeugd van tegenwoordig wat hun kerstverhalen zijn. En wij zingen kerstliederen uit alle tijden. Vanaf 17.00 uur.
  • Om 21.00 uur is er in de Meerpadkerk in Amsterdam een viering met zang en verhaal.
  • Om 22.00 uur is er in de Amsterdamse Singelkerk een kerstavonddienst.
  • In het Foreestenhuis in Hoorn wordt om 19.30 uur een kerstavondviering gehouden.
  • In Utrecht is er om 17.00 uur een ‘wandeling door het kerstverhaal’ voor jong en oud. Om 22.00 uur wordt een kerstnachtviering gehouden met als thema ‘gebroken licht’.