Collecte: Inloophuis De Ruimte

Collecte: Inloophuis De Ruimte

Inloophuis De Ruimte is in 1988 vanuit de Doopsgezinde traditie begonnen als een ‘huiskamer voor de buurt’ en is daarmee de oudste buurthuiskamer van Almere.

Wij willen een plek zijn waar mensen welkom zijn, puur om wie ze zijn. Niet om wat ze doen, wie ze kennen, of wat ze hebben.

De basis van wat er in het Inloophuis wordt gedaan is het werk van vrijwilligers tijdens de open inloop. Elke werkdag is het Inloophuis open voor iedereen die langs wil komen. Op dit moment zijn er 14 vrijwilligers aan het Inloophuis verbonden. Deze vrijwilligers zorgen er als gastheer/vrouw voor dat de bezoekers van de open inloop zich thuis voelen. Er wordt gezorgd voor een kopje koffie of thee en men staat altijd open voor een gesprek, of dat nu gaat over het weer, de voetbal of over iets wat mensen persoonlijk raakt, de gastvrouw/heer heeft altijd een luisterend oor en zal zonder oordeel het verhaal aanhoren.

Naast de open inloop worden er in het Inloophuis ook andere activiteiten georganiseerd: wekelijks is er een maaltijdgroep waar door bezoekers gekookt wordt voor ongeveer 10 personen. Elke 2e woensdag van de maand is er een wandelgroep en ook maandelijks is er een spreekuur voor mensen met vragen over hun financiële situatie en hulp bij het aanvragen van voorzieningen. Ook kennen we het gebarencafé (voor doven een slechthorenden), cursussen ‘geweldloos communiceren’ en een groep die vluchtelingencomforters maakt voor o.a. Syrië en Oekraïne. Daarnaast is het Inloophuis een plek waar de Doopgezinde gemeente Almere haar vieringen en vergaderingen houdt.

Juist omdat het Inloophuis een plek is waar iedereen terecht zou moeten kunnen willen we heel erg graag een invalidentoilet gaan inrichten. Met de opbrengst van deze jaarcollecte willen we dat gaan realiseren.

Steun deze collecte met een overschrijving op rekeningnummer NL19 ABNA 0243 4938 86 t.n.v. Algemene Doopsgezinde Sociëteit te Amsterdam, o.v.v. ‘collecte IH Almere’.

U kunt nog gemakkelijker geld overmaken door de QR-code te scannen met de camera-app van uw telefoon. De mensen waarvan het mailadres bekend is bij de ADS krijgen op dinsdag 13 juni een mail met een QR-code.

Collecte: Inloophuis De Ruimte

Scan de QR-code om direct een donatie te doen