Collecte: WereldWerk voor Oekraïne

Collecte: WereldWerk voor Oekraïne

Een oorlog laat sporen na. Niet alleen een spoor van doden en gewonden of sporen van vernielde gebouwen, maar ook sporen in de hoofden van mensen – of ze nu jong zijn of oud. Posttraumatische stress wordt dat genoemd. De hulpwerkers van de doopsgezinde broederschap in Oekraïne onderkennen dat en bieden daarom traumatherapie aan. De opbrengst van deze broederschapscollecte is bestemd voor deze activiteiten.

Traumatherapie wordt o.a. gegeven op een voormalige camping in het Karpaten-gebergte in Oekraïne. Daar zijn twee containers door gemeenteleden omgetoverd tot comfortabele stacaravans. Op deze serene plek kunnen mensen even bijkomen en met professionele hulp op de been worden geholpen.

Tijdelijke stacaravan

Het New Hope Center in Zaporizhzhia ligt niet ver van de frontlijn. Daar wordt kunstzinnige expressie als traumatherapie aangeboden. Dit blijkt in de praktijk een krachtig middel te zijn om complexe emoties en trauma’s te verwerken. Er is voor deze traumatherapie speciaal een datsja (buitenhuisje, zie kopfoto) gebouwd. Dit project wordt gecoördineerd door Maxym en Anya Oliferovski. Maxym zegt hierover onder meer het volgende: ‘Mensen hebben hier dagelijks te maken met stress. Kunst kan als het ware de gebroken ziel herstellen. Door de wisselwerking met verschillende kleuren, vormen en materialen kan iemand uitdrukking geven aan zijn of haar emoties.’

Het aanbieden van deze traumatherapie kost geld. Doopsgezind WereldWerk wil deze zorg graag financieel ondersteunen. WereldWerk is dankbaar voor de ruimhartige steun die tot nu toe voor Oekraïne is ontvangen. We hopen dat u ook dit project wilt ondersteunen!

U kunt uw bijdrage overmaken op rekeningnummer NL27 TRIO 0786 8803 33 t.n.v. Doopsgezind WereldWerk te Almere o.v.v. ‘Oekraïne’, of op rekeningnummer NL19 ABNA 0243 4938 86 t.n.v. Algemene Doopsgezinde Sociëteit te Amsterdam, o.v.v. ‘WereldWerk Oekraïne’. U kunt ook direct doneren via de QR-code hieronder.

De mensen van wie het e-mailadres bekend is bij de ADS ontvangen op donderdag 29 maart een betaallink via Kerkaccept.

Collecte: WereldWerk voor Oekraïne

Doneer direct via de QR-code