Vrijzinnig Leerhuis

Vrijzinnig Leerhuis

Als oppervlakkigheid, opgeblazen actualiteiten, gemakkelijke kritiek en ondoordachte overtuigingen niet op prijs gesteld worden, dan is het Vrijzinnig Leerhuis een plaats waar u zich thuis zult voelen. Grote thema’s worden hier op een nieuwe manier – intellectueel, open en vrij van vooroordelen – benaderd.

Het Vrijzinnig Leerhuis richt zich met vier themaweekenden op vrijzinnig georiënteerden die hun visie op cultuur, politiek en maatschappij met een open geloofsattitude willen verdiepen en met anderen willen delen. Intellectuele nieuwsgierigheid en onderlinge betrokkenheid zijn hierbij sleutelbegrippen.

Elk thema wordt vanuit verschillende disciplines, zoals sociologie, psychologie en filosofie, benaderd. Hierbij komen ook film, literatuur, muziek en beeldende kunst aan de orde. Elke bijeenkomst wordt besloten met een eenvoudige viering die in het teken van het thema staat.

Dit seizoen worden de thema’s Van geslacht op geslacht, Wegen en omwegen, Betekenis, en Tradities – oude, bestaande en ook nieuwe uitgediept. In verband met de onderlinge gedachtewisseling genieten deelnemers die zich verbinden aan het volledige jaarprogramma de voorkeur.

Data:

DatumLocatieThemaDocent
13/14 decemberMennorodeVan geslacht op geslachtHenk Leegte
21/22 maartMennorodeWegen en omwegenJaap van Kampen
9/10 meiMennorodeBetekenisKees Blokland
23/24 meiMennorodeTraditieAlfred van Wijk

Aanmelden
Aanmelden kan via dit inschrijfformulier
Voor meer informatie kunt u met opnemen met Vera Kok, T: 020 6230 914
E: vera.kok@ads.nl

Vrijzinnig Leerhuis

Vrijzinnig leerhuis

Klik om de flyer te openen