Students Meeting

Students Meeting

De studenten van het seminarie komen elke maand samen tijdens de Students Meeting. In december had deze Students Meeting het jaarlijks kerstdiner. De vesper werd geleid door HtetPaing, een student uit Myanmar. De realiteit van het geweld van de militaire coup in Myanmar, de aanval op Oekraïne, de conflicten in Indonesië en de trauma’s door het koloniale verleden, de genocide in Palestina, en het geweld dat natuur en mens door het kapitalistische en neokoloniale systemen wordt aangedaan, drukt zwaar op veel van de studenten. Kerst is niet enkel een feest waarbij we de komst van het licht vieren. Het is ook een oproep, een uitdaging, om dit licht van hoop te belichamen. Tijdens de kerstvesper betuigden we ook onze solidariteit met hen die Kerst beleven te midden van geweld, onderdrukking en lijden.

Zoals HtetPaing zei: ‘Not everyone is fortunate like us, to welcome and celebrate the Christmas time freely and peacefully. We remember those people, especially people from Palestine, Ukraine, and my home country Myanmar, who are grieving for their loss, running away for their lives, and who do not have the opportunity to joyfully express “Merry Christmas”.’

Na de vesper vierden we de gemeenschap met een diner. Het eten was gemaakt door Leaves by Roots, een cateringbedrijf en restaurant geleid door nieuwkomers in Nederland. De Syrische oprichter heeft een tijdje in de studenten-accommodatie ‘Het Hofje’ gewoond en is een bekende van het seminarie. Op deze avond waren we dankbaar voor elkaar, en dat we met elkaar dit jaar mochten vieren, rouwen, belijden. Ook zoeken we naar hoe we hoop kunnen belichamen.

tekst: Eline van der Kaaden