Dopersduin: cursus ‘De kunst van het samenkomen’

Dopersduin: cursus ‘De kunst van het samenkomen’

Steeds meer gemeenten hebben moeite een predikant te vinden, hun preekrooster vol te krijgen. Sommige nemen zelfs het besluit de kerk te verkopen. Wat betekent dit voor het gevoel van gemeente-zijn? Voor de samenkomsten? En waar gaat het eigenlijk ten diepste om, bij dat samenkomen?

De korte cursus ‘De kunst van het samenkomen’ is door Dopersduin ontwikkeld om dat te verkennen: wat is nu eigenlijk de kunst van het samenkomen? Wat gebeurt daar? Wat doe je eigenlijk, en waarom doe je het? We verkennen met elkaar op welke manieren dat dan betekenisvol kan, en welke het beste bij jou of bij jouw gemeente past. ‘De kunst van het samenkomen’ is nadrukkelijk géén lekenprekerscursus, omdat wij geloven dat de kerkdienst-met-preek niet noodzakelijkerwijs de (enige) toekomst heeft of zou moeten hebben.

Bij de ‘kunst van het samenkomen’ ontwikkel je gedurende twee korte weekenden jouw beeld van samenkomsten. Je bouwt zelfvertrouwen en vertrouwdheid op met verschillende vormen en onderdelen van samenkomen, je oefent in het je eigen maken van het leiden van vieringen. Maar bovenal leer je voelen en verwoorden waar het jóu om gaat bij het samenkomen. Want dat is de kunst.

‘De kunst van het samenkomen’ kent een maximum van tien deelnemers per keer.

Daarnaast biedt Dopersduin ‘De kunst van het samenkomen’ ook als mogelijkheid voor een aantal mensen uit één specifieke gemeente. Dit kan eventueel ook doordeweeks. Informeer naar prijzen en mogelijkheden via info@dopersduin.nl

Tenslotte biedt Dopersduin ‘De kunst van het samenkomen’ ook op locatie aan in de vorm van een begeleidingstraject voor een gemeente. Daarbij is uiteraard de specifieke situatie van een gemeente het uitgangspunt van onze verkenning, op de locatie zelf. Informeer naar prijzen en mogelijkheden via info@dopersduin.nl

Voor het eerstvolgende weekend klik hier voor meer informatie.