Collecte: Stichting Doopsgezinde Geloofsopbouw en Solidariteit

Collecte: Stichting Doopsgezinde Geloofsopbouw en Solidariteit

Van 1 tot 4 juni 2025 wordt in Nederland de 20e Believers Church Conference gehouden met als thema ‘Radical Renewal?’. Deze conferentie biedt een mooie kans voor de DGS om contactpersonen uit Midden- en Zuid-Amerika naar Nederland uit te nodigen. Dit zal de uitwisseling tussen onze broeders en zusters daar en hier versterken.

De DGS heeft al jaren contact met Semilla, een doopsgezind seminarium in Guatemala, dat doopsgezinden in heel Midden-Amerika bedient. Het seminarium biedt bijbelonderwijs en academische scholing. Er is ook een samenwerking met AMBS in de VS, waardoor studenten internationaal erkende diploma’s kunnen behalen.

Iris Speckmann ging namens de DGS naar Midden-Amerika en bezocht samen met Jaap Schiere verschillende projecten. Ze bespraken hoe we onze contacten de komende jaren verder kunnen versterken.

De Believers Church Conference is sinds 1967 een initiatief van Doopsgezinden en Baptisten, met een groeiende focus op deelname vanuit het zuidelijk halfrond. Onze geloofsgenoten uit Midden- en Zuid-Amerika hebben veel te bieden op het gebied van gemeenteopbouw, vredestheologie en groene theologie.

Om dit mogelijk te maken, is financiële ondersteuning noodzakelijk. Met uw bijdrage hopen we vier deelnemers aan de conferentie te laten deelnemen en verschillende ontmoetingen te organiseren.

U kunt uw bijdrage overmaken op rekeningnummer NL19 ABNA 0243 4938 86 t.n.v. Algemene Doopsgezinde Sociëteit te Amsterdam, o.v.v. ‘Stichting DGS’. U kunt ook direct doneren via de QR-code hieronder.

De mensen van wie het e-mailadres bekend is bij de ADS ontvangen op dinsdag 12 november een betaallink via Kerkaccept.

Collecte: Stichting Doopsgezinde Geloofsopbouw en Solidariteit

Scan de QR-code en doneer direct