Deadline nieuwe website via de ADS

Deadline nieuwe website via de ADS

Een half jaar geleden is de eerste nieuwe website online gegaan. Na een traject dat inmiddels ruim een jaar geleden begon, zijn veel gemeenten en instellingen overgestapt naar de nieuwe websiteomgeving van de ADS. Dat is prachtig en heel fijn. Toch maken ook heel wat gemeenten, organisaties en instellingen nog geen gebruik van de service.

Er is nog tijd om over te stappen, maar in 2023 komt er definitief een einde aan de huidige websites via Ligare. Niet alleen omdat de overgangsperiode beëindigd moet worden, maar ook omdat de gebruikte techniek niet veel langer houdbaar is – dat is één van de redenen voor de inrichting van een nieuwe websiteomgeving geweest.

Gemeenten kunnen zich nog steeds melden bij de ADS om mee te draaien in het nieuwe systeem. Dat gaat niet automatisch. Doe dit uiterlijk voor 1 mei 2023. Dan is er nog genoeg tijd om het te regelen. Aan de overstap zijn geen extra kosten verbonden. Voor gemeenten en instellingen die al een website hebben bij de ADS blijft het huidige bedrag per jaar onveranderd.

Mocht het u allemaal teveel zijn en zorgen de berichten over de nieuwe website voor onrust, neem dan vooral contact op. Wij kunnen u helpen. Een eigen website is namelijk geen absolute noodzaak. Er zijn diverse manieren om uw informatie op de juiste plek te krijgen, ook zonder een eigen website.

Belangrijk voor nu:

  • Bent u een gemeente, instelling of organisatie en wilt u gebruikmaken van de nieuwe websiteservice? Meld u zich dan aan via dit formulier
  • Zijn er vragen over de website? Via communicatie@ads.nl zijn we bereikbaar

Kalle Brüsewitz, coördinator communicatie ADS

Website via de ADS?