Tentoonstelling: ‘Zie mij. De bijbel in foto’s’

22 jun t/m 22 sep 2024
Tentoonstelling
De Grote Kerk, Oosteinde 1, Sint Jacobiparochie
Tentoonstelling: ‘Zie mij. De bijbel in foto’s’

Hoe breng je in deze tijd het oeroude verhaal van de bijbel tot leven? In deze tentoonstelling doet beeldend kunstenaar Caroline Waltman dat door middel van foto’s. In zestien landen legde zij beelden vast die een nieuwe en eigentijdse blik op de bijbel werpen. Waltman koppelt foto’s van mensen aan het strand, een vliegveld vol vluchtelingen en een kuil vol regenwater aan door haar gekozen verzen uit de bijbel.

Waltman fotografeerde deels in herkomstlanden van nieuwe Nederlanders – waar immers ook de oorsprong van veel bijbelverhalen ligt. Om met de getoonde bijbelverzen een breed en cultureel divers publiek te bereiken, zijn deze verzen in de tentoonstelling in zes verschillende talen te lezen, waaronder het Arabisch en Tigrinya (de taal van de Eritreeërs) en natuurlijk het Fries. Meer weten over de tentoonstelling? https://bijbelsmuseum.nl/zie-mij-de-bijbel-in-fotos/.

De Stichting Alde Fryske Tsjerken en het Bijbels Museum werken samen in deze expositie, in De Grote Kerk in Sint Jacobiparochie. ‘Zie mij. De Bijbel in foto’s’ is daar te zien van 22 juni t/m 22 september 2024. Geopend op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13:00-17:00 uur, entree gratis.