Simonswandeling in Utrecht

20 september 2023
09:00
wandeling
Simonshuis, Maliesingel 63, Utrecht
Simonswandeling in Utrecht

Iedere derde woensdagochtend van de maand is er in het Simonshuis een korte viering met aansluitend een meditatieve wandeling. We volgen daarbij het inspirerende voorbeeld van het Nijkleaster in Jorwert en van de Arnhemse pelgrimsvieringen.

Woensdagochtend 20 september is de eerstvolgende keer. Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te doen! Vanaf 9.00 uur kun je terecht op Maliesingel 63 te Utrecht.

De viering begint om half tien in de kapel. Daarna drinken we om ca. tien uur koffie of thee in het souterrain, waarna er even tijd is voor een verrassende kennismakingsvraag. Vanaf een uur of half elf wandelen we: eerst in stilte, daarna naar keuze al of niet in gesprek. Het gaat richting Minstroom en Kromme Rijn dan wel de Nieuwe Gracht en omgeving, en daarna weer terug. Op een keerpunt in de wandeling krijg je een bezinningsvraag mee. De ochtend eindigt met een potluck-lunch, waarvoor iedereen iets te eten meeneemt. Om ongeveer 13.00 uur ronden we af.

Je kunt ook kiezen om een deel van het programma mee te maken, bijv. alleen de viering of alleen de wandeling die om 10:30 uur start.

We vragen een vrijwillige bijdrage voor de gemaakte kosten, het richtbedrag hiervoor is € 5,-.

Klik hier voor meer informatie

Wat is het Simonshuis?

Het Simonshuis is een huis midden in Utrecht, waar zinzoekers van harte welkom zijn. Het Simonshuis heeft een brede levensbeschouwelijke oriëntatie en inclusiviteit hoog in het vaandel. Het is een plek waar mensen tijdelijk kunnen wonen, waar ruimte is voor een goed gesprek, voor samen eten, voor momenten voor bezinning, bezieling, stilte en inkeer, of gewoonweg plezier en gezelligheid. Die plek, die ruimte creëren we samen aan de Maliesingel.​

Het Simonshuis biedt onderdak aan een woongroep met vaste kernbewoners en tijdelijke bewoners aan wie de gastenkamers ter beschikking staan. Naast de woonruimtes zijn er gemeenschappelijke ruimtes, een semiprofessionele keuken en een kapel.