Regionale ontmoetingsdag Noord-Nederland

18 november 2023
10:00 - 19:00
Maaltijd
Doopsgezinde kerk, Zuiderbuurt 26, Drachten
Regionale ontmoetingsdag Noord-Nederland

Eten is meer dan voeding alleen! Maar wat?

In hartje Drachten – de verborgen parel van de Friese wouden – is te midden van de drukte een vruchtbare oase vol rust: de doopsgezinde vermaning. Daar ontmoeten we elkaar op de dag van de aankomst van Sinterklaas om ons te bezinnen op wat eten voor ons betekent – met Menno’s Brood, jiddische muziek, verdieping van eetprincipes, pepernoten, een speciaal programma voor de jongeren onder ons en allen die de intocht van Sinterklaas niet willen missen. En meer…

Ontmoeting, gezelligheid, lekker eten en een goed gesprek

Dat is wat deze – al weer de derde – regionale ontmoetingsdag belooft! Ontmoet nieuwe mensen en oude bekenden. Maak nieuwe vriendjes, bak pepernoten, laat je inwijden in het verhaal van het Mennobrood – en probeer te ontkomen aan de Weerwolven van Wakkerdam. Geniet van een jiddische vertelling met bijpassende muziek, Sinterklaas, een verrassend kennismakingsspel of het wandelgesprek aan de hand van plekken en ideeën die je uitdagen om je te bezinnen op je eigen eetprincipes. Daarvan kun je trouwens ook proeven, want we sluiten af met een potluck. Een gelegenheid om in gesprek te gaan, geïnspireerd te worden, te ontspannen en te ontdekken dat ‘iets met geloof doen’ helemaal van deze tijd is (maar dat wist je natuurlijk al).

Aarzel dus niet en meld je vóór 10 november aan via https://doopsgezindengroningen.nl/agenda/ontmoetingsdag/. Onderaan die pagina vind je een aanmeldformulier inclusief betaalmogelijkheid.

Doopsgezind zijn is geen must; iedereen is welkom! Neem daarom gerust een vriend(in) of buur mee. We zien je graag op 18 november!