Vredesweek: Pan y Paz in Haarlem

21 september 2023
16:00
Fotogalerie De Gang, Groute Houtstraat 43, Haarlem
Vredesweek: Pan y Paz in Haarlem

Vrede lijkt vanzelfsprekend, maar de realiteit is anders. Het vereist voortdurende aandacht, vooral in een tijd van toenemende onverdraagzaamheid in onze eigen samenleving en onophoudelijk geweld elders. Tijdens de Vredesweek komen honderden lokale activiteiten samen. Samen maken we een krachtig pleidooi voor meer verdraagzaamheid.

De predikant van Doopsgezind Haarlem, Daniel Serrano-Bernal, komt uit Colombia. In veel gemeenten in dat land wordt elk jaar op 21 september, de internationale dag van de vrede, Pan y Paz georganiseerd. Letterlijk vertaald: Brood en Vrede. Een mooie traditie waarbij mensen de straat op gaan om brood uit te delen. Eten delen als symbool voor vrede en gerechtigheid, en in gesprek gaan over vrede met wie dat wil. Tijdens onze Vredesweek halen we een stukje Colombia naar Haarlem, gaan we aan de slag met Pan y Paz en lopen we door de stad om brood (en vrede?) te delen.

We vertrekken vanaf de ingang van Fotogalerie De Gang (Grote Houtstraat 43) en lopen vervolgens via de Lutherse Kerk, Stem in de Stad, de St. Bavokerk en de Frankestraat naar Doopsgezind Haarlem.