Lentewandeling Eekloose Watergang

11 mei 2024
09:00
Dorpshuis, Schoolpad 2, Sint Kruis
Lentewandeling Eekloose Watergang

Golfslag gaat op zaterdag 11 mei 2024 op pad voor een ochtendwandeling langs de Eekloose Watergang, ook wel het mooiste wandelpaadje van Zeeland genoemd. De Eekloose Watergang slingert vanaf Smedekensbrugge (Aardenburg) via Sint Kruis naar Sint-Laureins, aan de andere kant van de Nederlands-Belgische grens. Populieren, koeien en schapen houden ons gezelschap in een omgeving waar natuur en boerenland elkaar omhelzen.

De Eekloose Watergang werd omstreeks 1300 gegraven als turfvaart om de ter plaatse gewonnen turf af te voeren. In de watergang komen tal van kreekresten uit, zoals de Oude Biezenkreek en de Valeiskreek, die samenkomen in het Groote Gat, alsmede de Kruiskreek en de Blokkreek. Deze kreken ontstonden door de inundaties van 1583, waardoor ook de Eekloose Watergang een halfnatuurlijk karakter kreeg. Op Nederlands terrein is de Eekloose Watergang een natuurgebied van 26 ha, dat eigendom is van Staatsbosbeheer. 

Wandel je mee, dan ben je welkom vanaf 9 uur aan het Dorpshuis van Sint Kruis (Schoolpad).De wandeling gaat van start om 9.30 uur. Het is een ‘trage’ wandeling en onderweg wordt de tijd genomen om te luisteren naar een gedicht. De wandeling eindigt omstreeks 11.30 uur waarna gezamenlijk nog soep en stokbrood wordt gegeten.

Voor deelname betaal je € 5,-. Gelieve je aan te melden via info@golfslag.eu.