Dopers Gesprek: Henri van Eeghen

27 februari 2024
20:15
Lezing
Singelkerk, Amsterdam
Dopers Gesprek: Henri van Eeghen

Op dinsdag 27 februari om 20.15 uur spreekt Henri van Eeghen, directeur van het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT), over de missie van het KIT. Welke rol kan het ooit koloniale instituut spelen in een wereld die ingrijpend veranderd is?

Wat zijn op dit moment de belangrijkste activiteiten van het KIT, hoe wordt op inclusieve wijze samengewerkt en kennis overgedragen, en hoe ziet de wezenlijke verandering van de werkverhoudingen er in deze postkoloniale tijd uit?

Ziet het KIT voor zichzelf, naast het projectmatig adviseren en helpen van haar doelgroepen, ook een functie in het beïnvloeden van opinies en denkwijzen hier te lande?

Henri van Eeghen heeft vanuit een bedrijfsmatige achtergrond leidinggegeven aan het gelijknamige familiebedrijf. Daarna was hij actief in managementposities bij Cordaid, Mercy Corps en Synergos, alle vanuit verschillende landen actief in vormen van ontwikkelingswerk. Sedert eind 2022 is hij als directeur verbonden aan het Koninklijk Instituut voor de Tropen, het KIT.