Cursus: ‘De doorwerking doorbreken’

23 april 2024
19:00 - 21:00
cursus
Doopsgezinde kerk, Westzijde 80, Zaandam
Cursus: ‘De doorwerking doorbreken’

De officiële excuses voor de slavernij waren niet meer dan ‘een komma’, aldus onze koning en onze premier vorig jaar. En zo is het: overal in het land zijn hoopvolle initiatieven ontplooid om ons meer bewust te worden van de gevolgen van die slavernij, en vooral ook van onze (onbewuste) wijze van koloniaal denken. Onder andere op het terrein van cultuur: zo is in het Amsterdamse Concertgebouw pas onlangs voor het eerst een Surinaamse opera opgevoerd. 

Er zijn inmiddels tentoonstellingen over de slavernij en er is een slavernijmuseum gepland. In het land worden gesprekken gevoerd en wordt educatie aangeboden om ons bewust te maken van onze denkwijze.

Ook in Zaanstad is er veel gaande. Onder andere met voorstellingen in het Zaantheater. Nu komt daar een cursus bij, teneinde ons bij te scholen en wegen te zoeken om goed met het koloniale verleden om te gaan: De doorwerking doorbreken. Deze cursus wordt georganiseerd door het Comité 30 juni/1 juli, dat ook de Keti Koti-bijeenkomsten organiseert, in samenwerking met de doopsgezinde gemeente Zaanstreek. 

Op 23 april start een serie van drie dinsdagavonden over het doorbreken van de (vervelende) doorwerking van het koloniale verleden. Deze cursus is bedoeld voor ‘witte’ en ‘gekleurde’ mensen, om samen te leren en (de derde avond) ook samen te eten. Want dat hoort er natuurlijk ook bij.

De cursus wordt gegeven door drs. Kofi Ogún van de Ojise Academie.
Hij wordt u gratis aangeboden, inclusief het materiaal en de begeleiding.
Er staat een mandje klaar voor donaties i.v.m. de onkosten van koffie en thee.  

Data en tijden:
Dinsdagavond 23 april 19.00 uur
Dinsdagavond 14 mei 19.00 uur
Dinsdagavond 4 juni 18.00 uur

Plaats: Doopsgezinde vermaning, Westzijde 80, 1506 EG Zaandam
Aanmelding via de link:

https://tinyurl.com/Aanmelden-Cursus