Dopers Gesprek: Laura van Hasselt over Piet van Eeghen

18 september 2023
20:15 - 22:00
Lezing
Singelkerk, ingang Herengracht 433, Amsterdam
Dopers Gesprek: Laura van Hasselt over Piet van Eeghen

Op maandag 18 september spreekt historicus Laura van Hasselt over haar boek Geld, geloof en goede vrienden, haar veelgeprezen biografie van de doopsgezinde Amsterdamse koopman Piet van Eeghen.

Van Eeghen legde het Vondelpark aan, bouwde het Prinsengrachtziekenhuis, nam het initiatief tot sociale woningbouw en was betrokken bij de ontwikkeling van het Rijksmuseum en het Stedelijk Museum. De negentiende-eeuwse koopman speelde dus een grote rol in de modernisering van Amsterdam. Hij wilde de wereld verbeteren, en dankzij zijn vermogen, een diepgeworteld geloof en invloedrijke vrienden kwam hij een heel eind. Wat bewoog deze man, die Amsterdam blijvend veranderde?

Laura van Hasselt is docent en onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam, en gespecialiseerd in publieksgeschiedenis. Het gesprek met Laura van Hasselt is een aflevering in de serie persoonlijke ontmoetingen die in de Amsterdamse Singelkerk plaatsvindt: Het Dopers Gesprek. In de prachtige oude kerkzaal gaan sprekers van naam na een korte inleiding in discussie met een klein gezelschap over wat hen beweegt, op het snijvlak van geloof en samenleving. 

Aanwezig zijn bij deze bijeenkomst in de Singelkerk kan na aanmelding via deze website.