Collecte WereldWerk: Tent of Nations

Collecte WereldWerk: Tent of Nations

In september is de opbrengst van de jaarlijkse Vredescollecte bestemd voor de kinderkampen van Tent of Nations bij Bethlehem. Doopsgezind WereldWerk ondersteunt al enige jaren de deelname van kansarme kinderen uit de omliggende Palestijnse dorpen en vluchtelingenkampen aan deze zomerkampen. Deze kampen zijn één van de vredesprojecten van Tent of Nations.

Eén van de doelstellingen van zo’n zomerkamp is om creatief denken in de kinderen te ontwikkelen en een passie voor duurzame ontwikkeling. Het kamp biedt kinderen hiertoe een ondersteunende en voedende omgeving, waarin zij hun interesses en talenten kunnen ontwikkelen. Tenslotte leren ze in de kampen de noodzakelijke vaardigheden om aan een toekomst zonder geweld te kunnen werken. Deelname aan deze zomerkampen kost ongeveer € 150,- per kind.

Met de opbrengst van deze vredescollecte hoopt Doopsgezind WereldWerk de deelname van zoveel mogelijk kinderen aan de komende zomerkampen mogelijk te maken.

Tent of Nations is de ecologische en educatieve boerderij van de Palestijnse christelijke familie Nassar op een heuveltop nabij Bethlehem. Belangrijke programmaonderdelen zijn theater, creatief schrijven en natuureducatie. Ondanks de moeilijke omstandigheden, zoals intimidatie en de steeds groter wordende dreiging van landonteigening, blijft de familie Nassar zich op een geweldloze manier inzetten onder het motto ‘Wij weigeren vijanden te zijn’. Dankzij buitenlandse steun kan de familie doorgaan met het omzetten van frustratie in positieve actie, in haar vaak eenzame strijd voor vrede en gerechtigheid.

U kunt uw bijdrage overmaken op rekeningnummer NL19 ABNA 0243 4938 86 t.n.v. Algemene Doopsgezinde Sociëteit te Amsterdam, o.v.v. ‘Vredescollecte’. U kunt ook direct doneren via de QR-code hieronder.

De mensen van wie het e-mailadres bekend is bij de ADS ontvangen op dinsdag 3 september een betaallink via Kerkaccept.

Collecte WereldWerk: Tent of Nations

Doneer direct via de QR-code