Collecte Doopsgezinde Zending

Collecte Doopsgezinde Zending

Draag elkaars lasten, zo leeft u de wet van Christus na.
Galaten 6:2

De Doopsgezinde Zending zet zich in om mensen toe te rusten en geloofs-/gemeente-opbouw te stimuleren. Op de dit jaar vernieuwde website www.doopsgezindezending.nl kunt u over de verschil-lende projecten in Azië, Afrika, Zuid-Amerika en Europa lezen.

Twee bestuursleden bezochten dit jaar projecten en kwamen enthousiast en vol plannen terug.

Ds. Jelle Waringa ging naar Tanzania, waar hij een aantal workshops verzorgde. Zijn bezoek werd erg gewaardeerd en hij was ervan onder de indruk hoe de zusters en broeders daar hun soms heftige ervaringen met zang en dans en in geloof kunnen verwerken.

Hij zegde onze sponsoring toe zodat vijf vrouwen in januari de opleiding tot pastor kunnen gaan volgen aan het Mennonite Theological College of Eastern Africa.

De Doopsgezinde Zending zal in samenwerking met DG Wereldwerk de activiteiten in Tanzania verder uitbouwen.

Ds. Paul Thimm bracht een bezoek aan verschillende doopsgezinde organisaties in Indonesië. Hij benadrukte de gelijkwaardigheid in de samenwerking. We kunnen veel leren van de zustergemeenten in Indonesië, in het bijzonder van de manier waarop zij als minderheid vriendschappelijk samenleven en samenwerken met moslims.

Ds. Thimm heeft ervaren hoe goed het is om persoonlijk contact te hebben met de zusters en broeders daar. De Doopsgezinde Zending kon meteen al helpen met een probleem bij de GITJ (doopsgezinde kerk op Java) en voor komend jaar wordt gewerkt aan projecten waar we over en weer van kunnen leren.

Maak het werk van de Doopsgezinde Zending mogelijk door uw bijdrage over te maken op NL91 TRIO 0338 5200 58 t.n.v. Doopsgezinde Zending onder vermelding van ‘collecte najaar 2022’. De QR-code maakt het u nog gemakkelijker.

QR code om uw bijdrage over te kunnen maken.