‘Transmission’ videoserie

‘Transmission’ videoserie

Transmission is een serie van vijf gratis korte video’s, inclusief gesprekshandleiding voor gemeenten, gespreks-of discussiegroepen en gespreksleiders. Drie van deze video’s zijn nu beschikbaar. De video’s zijn een initiatief van het Internationale Menno Simonscentrum en Mennonite World Conference.

Als voorbeeld nemen we de video waarin Hani en Adi ingaan op de verhoudingen tussen mennonieten (een kleine minderheid) en moslims (een grote meerderheid) in Indonesië. Hani toont ons de moskee en de kerk, die tegenover elkaar gebouwd zijn in het afgelegen dorp Tempur, hoog in de bergen van Jepara. Adi introduceert de kracht van de interreligieuze dialoog en de daaruit voortvloeiende transformatie van Solo, van een stad van geweld tot een stad van vrede.

Middels de video en de bijbehorende studiegids, waarin achtergronden en discussievragen zijn geformuleerd, gaan we in op de vraag: ‘Wat kunnen mennonieten en moslims in Indonesië ons leren over vreedzaam samenleven?’

Transmission geeft een stem aan jonge mennonieten/doopsgezinden wanneer zij ontdekken hoe hun leeftijdsgenoten over de hele wereld, omgaan met actuele thema’s. De video’s geven een goede impressie daarvan en nodigen uit tot verdere discussies. De video’s en de bijbehorende studiegidsen zijn te vinden op de website van Mennonite World Conference via onderstaande link.

Tekst: Hajo Hajonides
Beeld: still uit video over Hani en Adi

Transmission video's