Mennonite World Conference in Nederland

Mennonite World Conference in Nederland

In de afgelopen week kwamen de staf en de leden van de Executive Commission van Mennonite World Conference in Nederland bij elkaar. Die vergadering van dit dagelijks bestuur en werkers van onze wereldorganisatie is bijzonder, omdat zij elkaar eenmaal per jaar fysiek ontmoeten. Dit gemêleerde gezelschap uit de vijf continenten verbleef op Dopersduin.

Naast het vergaderen kwamen Fernando Enns en Andres Pacheco driemaal een ochtendwijding verzorgen. Ook was een bijeenkomst en uitwisseling met het bestuur van de ADS op de prachtige locatie bij de lagune van Camperduin. Interessant is, dat in Afrika en Azië gemeenten enorm groeiende zijn en jongeren daar in de meerderheid zijn. De ADS vertelde over de vele activiteiten die onze (vergrijzende) gemeenschap ontplooit. De tijd was haast te kort voor het internationale gesprek over de wortels van de anabaptisten.

Op de laatste dag werd een excursie naar Pingjum en Witmarsum georganiseerd. Dankzij sleutelhouder Johannes van der Meer kon ook de Victoriuskerk bezocht worden. Het moet gezegd, dat onze broeders en zusters uit de USA, Canada, Zimbabwe, Kenia, Indonesië, Mexico en Bolivia onder de indruk waren in een kerk te zijn, waar Menno als priester nog heeft gepreekt.

tekst en beeld: Miekje Hoffscholte-Spoelder