Ds. Alex Noord stopt als rector van het seminarium

Ds. Alex Noord stopt als rector van het seminarium

Per 1 februari 2024 legt ds. Alex Noord zijn functie als rector van het Doopsgezind Seminarium neer. Het is op die datum precies 13 jaar geleden dat hij zijn werk als rector begon. Onder zijn rectoraat zijn er grote stappen gezet op het gebied van internationalisering, is er gewerkt aan de uitbouw van het docententeam en aan een verdere ontwikkeling van een krachtige onderwijsinstelling verbonden aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Dit alles steeds in goed overleg en in samenwerking met de collega’s van de ADS, de directeuren, maar ook met het bestuur, het CvC (college van curatoren), de docenten en studenten, en de Vrije Universiteit.

Noord zal zich weer volledig richten op zijn predikantschap bij Doopsgezind Haarlem, waar de laatste jaren steeds meer gebeurt en waar hij zijn volledige aandacht en inzet aan wil geven. Doopsgezind Haarlem heeft hem die kans geboden.

Daarnaast is zijn promotieonderzoek (aan de Radbouduniversiteit in Nijmegen) in het afgelopen jaar in een stroomversnelling geraakt. Noord wil hier meer tijd aan kunnen besteden om dit promotietraject hopelijk in 2025 af te ronden.