De omgekeerde adventskalender

De omgekeerde adventskalender

De doopsgezinde gemeente in Arnhem heeft dit jaar wel een hele mooie adventskalender. Elke dag verzamel je producten voor de voedselbank. Aan het einde van de adventsperiode, na Kerst, worden alle producten in een keer naar de voedselbank gebracht.

Adventsactie 2022
Ook dit jaar willen we tijdens de adventsperiode producten inzamelen voor de Voedselbank Arnhem.
Het aantal gezinnen dat gebruik maakt van de voedselbank steeg dit jaar snel. Alleen al in het gebied van de Voedselbank Arnhem is in 2022 het aantal gezinnen toegenomen van 1.100 tot ruim 1.400 op
dit moment. Maar aan het einde van het jaar zullen het naar verwachting ca. 1.600 gezinnen zijn. Een forse stijging, en één die zich wellicht ook in 2023 zal voortzetten. Daarbij komt een forse daling
van het aanbod van producten aan de voedselbank. Onze hulp is dus echt van harte welkom!
Hoe gaat dat inzamelen?

Dit jaar hebben we een omgekeerde adventskalender voor u gemaakt. Deze is samengesteld aan de hand van de ideale boodschappenlijst van de voedselbank zelf. Het is dus een bewuste keuze dat er, waar dat kan, gekozen is voor blik en plastic en niet voor glazen potten en flessen. Thuis verzamelt u de producten. Tot en met Eerste Kerstdag kunt u deze meenemen naar de dienst. Na de kerstdagen zullen alle producten naar de voedselbank worden gebracht. Natuurlijk doen we daarvan ook verslag in het Gemeentenieuws.

We hopen natuurlijk van harte dat u meedoet met deze actie! En natuurlijk wensen we u ook een prachtige adventstijd en een vrolijk kerstfeest toe.


Warme groet,
de kerkenraad en predikant van de doopsgezinde gemeente Arnhem