Comforterwerkdag Zwolle doet veel stof opwaaien

Comforterwerkdag Zwolle doet veel stof opwaaien

Minstens 2.000 katoenen lapjes gingen door de nijvere handen van de veertien deelnemers aan de comforterwerkdag, op 4 januari in de doopsgezinde kerk in Zwolle.

De dag begon met een voorstelrondje. Naast de vaste groep kwamen namelijk ook anderen die het leuk vonden om een dagje mee te helpen.

In groepjes gingen we aan de slag: lapjes snijden (niet knippen!), lapjes in een patroon leggen, naaien, vullen en tot slot knopen. Het lukte bijna niet om de deelnemers te interesseren voor een tweede koffierondje, zo intensief werd er gewerkt en samengewerkt! Ben jij met paarse stof aan het snijden? O, dat komt goed uit want we zijn bezig een top te leggen met roze en paars. De meest gestelde vraag: wie heeft er een schaar?

Allemaal hadden we iets meegebracht voor de lunch. Karin las vooraf een toepasselijke Ionatekst.

Na afloop stelden we vast dat we sinds oktober 2023 in totaal 14 comforters klaar hebben liggen voor verzending naar Oekraïne. Op de achtergrond ervaren we veel betrokkenheid, uit eigen kring en daarbuiten. Het is fijn dat we van alle kanten katoenen stof en dekbedhoezen krijgen. Tijdens het maken zijn we in gedachten bij ontvangers van de comforters, en dankbaar dat wij hier in vrede mogen leven.

De comforterwerkgroep Zwolle bestaat sinds november 2021. Het maken van comforters is een project van Doopsgezind WereldWerk.

Tekst: Tineke Datema
Beeld: Aart Hoogcarspel