Advent en kerst in Oekraïne

Advent en kerst in Oekraïne

Nog steeds woedt er oorlog en destructie in Oekraïne. Terwijl wij onze kaarsjes aansteken en ons huis in kerstsfeer brengen, zijn er mensen waarvan huis en goed vernield is en die gebrek hebben aan water, elektriciteit en voedsel.

In deze tijd vraagt de Dnipro Hope Mission onze steun. Deze Engelse stichting is bij de ADS bekend, omdat Joshua Searle, een van de oprichters, vertegenwoordiger is in het Europese overleg (de European Mennonite Leaders Conference). Joshua’s vrouw is een Oekraïense uit Dnipro.

Via Dnipro Hope Mission komen donaties rechtstreeks in Oekraïne terecht, zonder tussenpersonen of organisaties. Speciale aandacht wordt gegeven aan de zorg voor mensen met een beperking en ouderen. Ook het Dnipro State Hospital ontvangt steun van Dnipro Hope Mission voor het verzorgen van slachtoffers van de oorlog.

Op dit moment worden er fondsen geworven voor een bijzonder doel:

Tsarichanka Disabled Home

Dit is een huis in een afgelegen gebied in de regio ten oosten van Dnipro. Het huis is vervallen en de hygiënische condities zijn erbarmelijk. Bijna alle bewoners zijn verlaten en vergeten en hebben geen familie. Dankzij giften kregen zij van Dnipro Hope Mission een deken, een reep chocola en wat vers fruit.

Wilt u of uw gemeente iets extra’s doen dan kunt u uw gift overmaken aan de Dnipro Hope Mission via rekeningnummer IBAN: GB91LOYD30909168149860/BIC: LOYDGB21331 onder vermelding van Tcharichanka.

Meer informatie over Tsarichanka