Doorlopende vredeswake

Doorlopende vredeswake

Verschillende doopsgezinde gemeenten, 31 stuks, houden op zaterdag 16 maart een wake vanwege het geweld dat plaatsvindt in Gaza. Tussen 09.00 en 21.00 uur ontsteekt elk uur tenminste één gemeenschap een licht, waarna mensen kunnen stilstaan bij hun bezorgdheid over de slachtoffers en het verlangen naar vrede voor zowel Palestijnen als Israëliërs. Ook wordt er een petitie ondertekend waarin de Tweede Kamer wordt opgeroepen zich concreet in te zetten voor een einde aan de spiraal van geweld.

Het standpunt van Mennonite World Conference is hierbij leidend:

1. Bid en kom in actie voor een einde aan de spiraal van geweld en onrecht. In het besef dat het bevoordelen van één natie of etniciteit ten koste van een ander schadelijk is voor het werk aan Gods Koninkrijk en de mensheid.
2. We willen dat de Israëlische regering haar huidige aanvallen op Gaza en de Westelijke Jordaanoever staakt en een begin maakt met het rechtzetten van de decennialange bezetting en onteigening van het Palestijnse volk.
3. We willen dat Palestijnse militanten hun aanvallen op Israëli’s staken, gijzelaars vrijlaten en geweldloze manieren zoeken naar een uitweg.1

Wil je deelnemen aan een wake? Kijk dan in de lijst hieronder wanneer er bij jou in de buurt één plaatsvindt. Wil je een wake organiseren in jouw gemeente? Neem dan contact op met ds. Annegreet van der Wijk.

TijdsstipDoopsgezinde gemeente (DG)
9 uurDG Zwolle    
10 uurDG ZeistDoopsgezind ZaanstreekDoopsgezind DordrechtDG HarlingenDG Amersfoort
11 uurDG Koog en Zaandijk en WestzaanDG UtrechtGeloofsgemeenschap Het Penninckshuis (Deventer)  
12 uurDG Bussum/ NaardenDG Amsterdam (VDGA)DG Den HaagDG Heerenveen en Tjalleberd 
13 uurVCGZ (vrijzinnig christelijke geloofsgemeenschap ZoetermeerDG Buitenpost   
14 uurDG VeenwoudenDG Drachten Ureterp   
15 uurArboretumkerk WageningenDG AlkmaarDG WestereenDG LeeuwardenDG Steenwijk
16 uurDG HolwertDG De Lytse Streek  DG Steenwijk
17 uurDG Nieuwe NiedorpDG Damwald  DG Steenwijk
18 uurDG Haarlem    
19 uurDG AlmereDG Den Ilp, Landsmeer   
20 uurDigitale KapelDG Leiden   
En ook DG Haarlem en Dopersduin te Schoorl    

  1. Vertaling van: A Reconciling Response to War in the Middle East, Mennonite World Conference ↩︎

MCC ondersteunt hulporganisaties in Gaza. U kunt, behalve meedoen aan de wake, ook geld doneren aan MCC via WereldWerk. U kunt uw bijdrage overmaken naar Doopsgezind WereldWerk, NL39 INGB 0002 6067 75, o.v.v. ‘MCC Gaza’, of gebruikmaken van onderstaande QR-code.

Initiatiefnemers:
Annegreet van der Wijk (DG Naarden-Bussum), Jan Willem Stenvers (DG Utrecht), Jeannette den Ouden (Arboretumkerk Wageningen), Margarithe Veen (Doopsgezind Zaanstreek), Flora Visser (DG De lytse Streek), Daniel Serrano-Bernal (DG Haarlem)

Doorlopende vredeswake

Doneer direct aan WereldWerk