Collecte: Stichting DGS

Collecte: Stichting DGS

De Stichting Doopsgezinde Geloofsopbouw en Solidariteit (DGS) is ontstaan uit een fusie van de Doopsgezinde Zending en de Gemeenschap voor Doopsgezind Broederschapswerk (GDB). Dat scheelt het bestuur een hoop administratief werk waardoor de energie geheel gericht kan worden op de activiteiten. Houd de nieuwe website in de gaten voor alle informatie.

Naast nieuwe projecten in binnen- en buitenland gaan onze gebruikelijke activiteiten, gericht op bezinning, gewoon door. Denk aan retraites en de ontwikkeling van materiaal voor gespreksgroepen.

In 2023 werden drie retraites gehouden. De deelnemers zochten verbinding met zichzelf en met de a(A)nder, in de stilte van de natuur en dankzij het klankbord van een metgezel. Binnenkort wordt er gebrainstormd over de nieuwe retraites en thema’s in 2024.

Ook voor het seizoen 2024-2025 wordt materiaal voor gespreksgroepen ontwikkeld. Dat zal halverwege 2024 gratis te downloaden zijn van de site van de DGS.

Afgelopen augustus werd samen met het doopsgezind seminarium een dag over doperse educatie georganiseerd. Een werkgroep werkt nu nader uit wat er aan doperse basiseducatie aangeboden kan worden.

Steun onze activiteiten ook in 2024! U kunt op verschillende manieren geld overmaken. Direct naar de Stichting DGS, via NL04 INGB 0000 2529 24 t.n.v. Stichting Doopsgezinde Geloofsopbouw en Solidariteit, of naar de ADS, via rekeningnummer NL19 ABNA 0243 4938 86 t.n.v. Algemene Doopsgezinde Sociëteit te Amsterdam, o.v.v. ‘DGS’. U kunt ook direct doneren via de QR-code hieronder.

Collecte: Stichting DGS

Doneer direct via de QR-code