Programma Vredesweek Haarlem

brown and white bird

Van 17 t/m 25 september worden er door het hele land honderden activiteiten georganiseerd rondom het thema ‘Generatie Vrede’: van filmavonden tot festivals, van maaltijden tot masterclasses, van vieringen tot debatten. Honderden verschillende lokale activiteiten komen samen in één nationale Vredesweek. Samen maken we een krachtig geluid. 

Generatie Vrede verenigt burgers die in actie willen komen voor vrede, over grenzen en dwars door verschillen in huidskleur, gender en klasse heen. Van de generatie die zich nog herinnert hoe mensen massaal de straat op gingen tegen kernwapens, tot een nieuwe generatie jongeren die zich steeds meer zorgen maken over hún toekomst. De vredesbeweging anno 2022 verbindt jong en oud in een gezamenlijke missie voor een vreedzame wereld. Deze week wordt landelijk georganiseerd door Pax, de vredesbeweging in Nederland.

Alle activiteiten vinden plaats in de doopsgezinde kerk, Frankestraat 24 in Haarlem. De deur is steeds een half uur voor de vermelde aanvangstijd geopend. De toegang is gratis, consumpties kunnen alleen per pin worden afgerekend. Aanmelden is niet noodzakelijk.

Ook op andere plaatsen in Haarlem worden activiteiten georganiseerd. De Antonius Gemeenschap neemt hier, als ambassade van Vrede, het voortouw in, in samenwerking met alle partijen in Haarlem die het Vredesconvenant Haarlem hebben ondertekend. Zo zijn er ook activiteiten in onder meer de Groenmarktkerk en in de Grote- of St. Bavokerk. Het volledige programma is hier te downloaden.

Klik hier voor meer informatie op de site van doopsgezindhaarlem.nl