Veertigdagenboekje NBG ’40 dagen met God’ 

Veertigdagenboekje NBG ’40 dagen met God’ 

De veertigdagen- of lijdenstijd* is traditioneel een tijd van bezinning. Veel mensen laten consumpties staan – alcohol, suiker, vlees – of besteden minder tijd aan televisie of sociale media. ‘Dat geeft ruimte om God en elkaar te ontmoeten’, schrijft het NBG in het gratis boekje ‘40 dagen met God’ voor de veertigdagentijd. Ook heeft het NBG voor die periode een paasproject voor kinderen.

Het boekje ‘40 dagen met God’ laat lezers stilstaan bij tien bijbelverhalen over ontmoeting. Van elk van deze tien verhalen worden vier aspecten belicht, dus je doet vier dagen over elk verhaal. ‘Zo kun je diepere lagen in de bijbelverhalen ontdekken, maar ook in jezelf’, zegt Anne-Mareike Schol-Wetter, Hoofd Bijbelgebruik bij het Bijbelgenootschap en betrokken bij het boekje. ‘Zelf werd ik bijvoorbeeld geraakt door het verhaal over Jezus en de overleden zoon van de weduwe, dat Bram van de Beek heel fijnzinnig toelicht.’ Ook vind je in het boekje persoonlijke ervaringen van enkele bijbellezers uit de hele wereld. ‘40 dagen met God’ is gratis aan te vragen via: bijbelgenootschap.nl/lees-de-bijbel/40dagen.

* In 2024 begint de veertigdagentijd op woensdag 14 februari, en duurt tot en met 28 maart. Daarna is het Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Paasmorgen.