Tent of Nations

Tent of Nations

Tent of Nations in Bethlehem is een educatieve boerderij met het vredesproject van de Palestijns-christelijke familie Nassar. Ondanks de moeilijke omstandigheden en de voortdurende dreiging van landonteigening, zet de familie Nassar zich op een geweldloze en zeer creatieve manier in onder het motto: ‘Wij weigeren vijanden te zijn‘.

www.tentofnations.nl

Terugblik Vriendenmiddag 2023
Meer dan 150 oude en nieuwe vrienden kwamen op zaterdag 11 februari van heinde en verre naar Driebergen. Wat een dynamiek, wat een inspiratie, wat een feest! Het betekent veel voor de familie Nassar om zoveel verbondenheid, vriendschap en solidariteit te ervaren. We lieten ons inspireren door Daoud Nassar, die via de telefoon een update gaf over de nieuwste ontwikkelingen. We luisterden naar een minicollege van Gerard Jonkman van The Rights Forum, die de situatie van Tent of Nations in het bredere perspectief zette van bezetting, landonteigening en Israëlische politiek. Naast tijd voor ontmoeting en gesprek was er informatie, inspiratie en creativiteit tijdens de 16 themagroepen, die varieerden van een gesprek met vrijwilligers, verdieping in Palestijnse schilderkunst, een masterclass over grenzen en dilemma’s bij Israëlische activisten, en een rondetafelgesprek over omgaan met weerstand in je eigen familie of geloofsgemeenschap. Bekijk hier het fotoverslag, bekijk hier het programma, en lees hier een column die gepubliceerd werd in het Nederlands Dagblad

Oproep: vrijwilligers gezocht!
Buitenlandse vrijwilligers zijn erg belangrijk voor Tent of Nations, niet alleen om het risico op aanvallen en vernielingen te verminderen, maar ook als morele steun voor de familie Nassar. En er is altijd veel praktisch werk te doen op de boerderij. De eerste vrijwilligers vanuit Nederland zijn alweer gearriveerd in Bethlehem om enkele weken mee te werken op het land, en er zijn nieuwe vrijwilligers die in de startblokken staan. Ben jij in fysiek goede conditie, houd je van buitenzijn en wil jij heel praktisch je steentje bijdragen? En heb je dit jaar de mogelijkheid om kortere of langere tijd de handen uit de mouwen te steken, of wil je meer informatie? Laat het ons dan weten, wij gaan graag met je in gesprek! 

Meer over Tent of Nations: