Een reis naar de Efteling

Een reis naar de Efteling

In het najaar van 2022 ging een grote groep gezinnen een lang weekend naar de Efteling. Dat is op zich niet zo bijzonder natuurlijk. Maar het betrof hier een bijzondere groep, samengebracht door de Stichting Zorgeloos Kind. In deze gezinnen beheerst de strijd tegen kinderkanker het leven van alle gezinsleden; ouders, broertjes en zusjes en natuurlijk het zieke kind zelf. Hoe belangrijk is dan zo’n korte vakantie: een weekend zonder zorgen, als gezin samen zijn en ervaringen delen.

Deze reis was mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Stichting Doopsgezinde Ziekenverpleging. De medewerkers van deze stichting waren ontroerd door de bedankbrief die ze ontvingen. Er kon worden teruggezien op een fantastisch weekend met eveneens fantastische gezinnen.

Zo’n lang weekend Efteling is één van de projecten die door het fonds worden ondersteund. Maar er gebeurt meer. Ook individuele zorgvragen, uit binnen- en buitenland, worden door de stichting behandeld. Het bestuur van de Stichting Doopsgezinde Ziekenverpleging voelt zich bevoorrecht dat zij deze taak mag vervullen.

Mocht u met een bijzondere zorgvraag geconfronteerd worden, veraf of dichtbij, voelt u zich dan vrij een aanvraag in te dienen bij info@doopsgezindeziekenverpleging.nl