15 kilometer wandelen of 40 kilometer fietsen langs open kerken

15 kilometer wandelen of 40 kilometer fietsen langs open kerken

Op zaterdag 13 augustus is er in het kader van Tsjerkepaad een Kleasterrûntsje vanuit de Grote Kerk aan de Markt 2 te Dokkum. U kunt kiezen voor een wandeling of een fietstocht langs diverse open kerken. De wandeling van ongeveer 15 kilometer gaat over paden en door weilanden. De fietstocht is ongeveer 40 kilometer.

De Grote Kerk aan de Markt staat op de plek waar in 1170 de Abdij van Dokkum werd gesticht. Deze groeide uit tot een kloostercomplex met op het hoogtepunt 400 inwoners.

Tijdens de wandeltocht worden diverse open kerkjes aangedaan: Aalsum, Hiaure, Foudgum en Bornwird. We eten onze (zelf meegebrachte) lunch in de Stoepa bij Hantum. Belangstellenden zijn welkom het hedendaagse klooster te bezoeken.

De fietstocht gaat langs dezelfde dorpen als de wandeltocht en ook over Wetsens, Metslawier, Niawier, Hantumhuizen, Hantum, Waaxens en de Flieterpen.

Vanaf 9.30 uur staat de koffie klaar in de Grote Kerk. Om 10.00 begint een korte viering o.l.v. ds. Bernard Keizer, rond 10.45 start de wandeling. Ongeveer 16.30 uur zijn we weer terug.

Meedoen kost 5 euro per persoon. Opgave van tevoren is verplicht, via info@bezinningstoerismefriesland.nl

15 kilometer wandelen of 40 kilometer fietsen langs open kerken

Kijk voor meer informatie:

Tsjerkepaad 2022