Zomerexpositie ‘Zie mij’ in Sint Jacobiparochie

22 jun t/m 22 sep 2024
De Groate Kerk, Sint Jacobiparochie

In De Groate Kerk in Sint Jacobiparochie is tot en met 22 september Zie mij. De Bijbel in foto’s te zien. In deze bijzondere tentoonstelling koppelt beeldend kunstenaar Carline Waltman actuele foto’s uit zestien landen aan verhalen uit de bijbel.

Waltman verbindt bijvoorbeeld een vliegveld vol vluchtelingen, mensen aan een strand en een kuil met regenwater aan teksten uit de bijbel. Dat gebeurt in zes talen: Nederlands, Fries, Arabisch, Duits, Engels en Tigrinya (uit Ethiopië).

De foto’s zijn gemaakt in landen als Nederland, Duitsland, Italië, Israël, Jordanië en Griekenland. Waltmans werk is heel divers. Ze toont landschappen, stillevens, portretten en actiefoto’s uit het dagelijks leven in verschillende culturen.

De tentoonstelling is een samenwerking van het Bijbels Museum, Stichting Alde Fryske Tsjerken (die eigenaar is van De Groate Kerk) en Stichting Kultureel Sintrum De Groate Kerk. Van 22 juni tot en met 22 september is de tentoonstelling tussen 13.00 en 17.00 uur elke vrijdag, zaterdag en zondag te zien.