VerduurSamen met Franciscus; naar een groene en geïnspireerde leefstijl 

29 september 2022
10:00
cursus
Doopsgezinde kerk, Wirdumerdijk 18, Leeuwarden
person holding green leaf

Dat duurzaam leven belangrijk is, weet ieder van ons. Maar hoe doe je dat in praktijk?

We laten ons komend seizoen in deze cursus in Leeuwarden inspireren door Franciscus van Assisi. Wandelend met zijn broeders ontwikkelde hij zijn leefstijl: kwetsbaar, betrokken, eenvoudig en vredelievend leven en vooral leven uit de vreugde om je leven op deze mooie planeet dat je zomaar toevalt.

We zullen ontdekken hoe je vanuit zijn thema’s stappen kunt zetten om duurzaam te leven. Wat motiveert je om te verduurzamen, welke keuzen maken meer en minder verschil en hoe kun je verduurzamen en een eerlijke verdeling verbinden? We maken kennis met de Duurzame Ontwikkelings-Doelen en we krijgen vuistregels om je energiegebruik, eten, wonen, kleding en spullen te verduurzamen. We dromen tenslotte met een student sustainability (duurzaamheid) van een mooie duurzame toekomst.

Elke ochtend/avond maken we kennis met een thema van Franciscus door in gesprek te gaan en/of een meditatieve oefening.  We verkennen de waarden en werken ze praktisch uit met telkens een oefening voor geïnspireerd en duurzaam leven. Je zet ook praktische stappen. Zo bouw je je eigen groene en geïnspireerde leefstijl op. Je zult merken dat die jou net als Franciscus veel vreugde geeft!

Het nieuwe cursusboek gemaakt door auteur Corinne Groenendijk is eind augustus verschenen en heet VerduurSamen met Franciscus; naar een groene en geïnspireerde leefstijl.

Deze cursus wordt zowel op donderdagochtend als donderdagavond gegeven. Twee groepen van maximaal 10-15 deelnemers, die samenkomen in de gemeentezaal bij DGLeeuwarden, Wirdumerdyk 18

Leiding: Tjitske Hiemstra en Siena Cnossen (predikant PKN, alléén bij ochtendgroep)

Data: donderdagochtend- en avond  op 29 september, 27 oktober en 1 december (ook in het voorjaar volgen nog 3 of meer bijeenkomsten).

Tijd: Ochtend 10.00 – 12.00 uur, Avond 19.30 – 21.30 uur

Kosten: 40 of 50 euro, inclusief cursusboek, koffie/thee, materiaal voor thuis en begeleiding

Opgave en inlichtingen: Tjitske Hiemstra: klik hier om een e-mail te sturen.