Tsjerkepaad: fiets mee met Duitse gasten vanuit Workum

6 juli 2024
09:30
Fietstocht
Sint Gertrudiskerk, Merk 5, 8711 CL Workum
Tsjerkepaad: fiets mee met Duitse gasten vanuit Workum

Tijdens Tsjerkepaad zijn iedere zomer ongeveer 250 Friese kerken op zaterdagmiddag open. De organisatie ontvangt al vele jaren gasten uit Ost-Friesland (Duitsland) voor een fiets- of wandeltocht langs enkele van die kerken. Dit jaar is dat op zaterdag 6 juli. Ook jij bent van harte welkom om aan te sluiten!

Je wordt om 9.30 uur ontvangen in de Sint Gertrudiskerk in Workum. Na een gezamenlijke opening ga je om 10.15 op pad. De fietstocht aan de hand van fietsknooppunten is ongeveer 35 kilometer lang en gaat langs de kerken van It Heidenskip, Gaastmeer, Oudega (SWF), Blauwhuis, Dedgum en Parrega. Daarna fiets je terug naar Workum, waar je de Gertrudiskerk nog kunt bekijken. Daarna staat koffie en thee klaar in ‘Oer de Toer’.

Er is onderweg een lunchmoment geregeld. Mede daarom is het wel nodig om je voor zaterdag 1 juli aan te melden. Aanmelden kan bij Lammie de Vries: of bij Jan Bremer.

Vanaf zaterdag 6 juli ben je elf zaterdagen lang welkom in ruim 250 kerken rondom in Fryslân. De meeste kerken hebben ook een expositie, muziek of andere activiteiten. Kijk op www.tsjerkepaad.nl welke kerken precies meedoen en weet je van harte welkom!