Opening expositie: As Long As We Just Live

15 juli 2023
16:00
Presentatie
Galerie De Gang, Grote Houtstraat 43, Haarlem
Opening expositie: As Long As We Just Live

van fotograaf Anke van der Meer

Op 24 februari 2022 valt Rusland Oekraïne binnen. Drie vriendinnen uit de Oekraïense stad Kharkiv, Alona, Diana en Tatjana, besluiten het geweld te ontvluchten en komen in Nederland terecht. Vanwege de plotselinge toestroom van mensen doet de overheid een oproep aan particulieren om Oekraïners tijdelijk thuis op te vangen. Daarop wordt de doopsgezinde pastorie in Heemstede aangepast tot een opvanglocatie waar Alona, Diana en Tatjana en hun gezinnen een tijdlang kunnen wonen.

Tijdens dat eerste jaar volgt Anke de levens van de drie vriendinnen van nabij. Terwijl zij hun leven hier opbouwen, is hun telefoon nooit ver weg. Het is een vitale verbindingslijn met achtergebleven familie en met nieuwsbronnen uit hun geboorteland. Aan de hand van portretten, documentaire beelden en tekstberichten krijgt de bezoeker een uniek kijkje in hun leven.

De tentoonstelling wordt feestelijk geopend met muziek en interessante sprekers. Zet de datum vast in je agenda, we vinden het leuk als je erbij kunt zijn.

Aanmelden kan via deze link.