’t Lam Ontmoet: Het land dat maar niet wil lukken

4 november 2022
20:15
Lezing
't Lam, Breestraat 2, Blokzijl
’t Lam Ontmoet: Het land dat maar niet wil lukken

Fleur de Weerd (1985) is journalist en historicus en werkte in 2012 als correspondent in Kiev voor Trouw, Parool, De Tijd, en Radio1. Ze was één van de weinige Nederlandse correspondenten die aanwezig waren toen in februari 2014 de onlusten in Oekraïne uitbraken.

Haar boek Het land dat maar niet wil lukken is het resultaat van wat zij daar ervaren heeft en wat inwoners haar vertelden. In Het land dat maar niet wil lukken laat Fleur de Weerd op aansprekende wijze zien dat Oekraïne een land is van complexe en tegengestelde overtuigingen, een land met een treurige en zeer ingewikkelde geschiedenis, een land dat worstelt om het hoofd boven water te houden, maar niet opgeeft. Een land dat zoveel meer is dan een speelbal van Rusland (Bron: Atlas Contact). Het boek was haar debuut in 2015, maar is momenteel actueler dan ooit.

Fleur wordt deze avond in Blokzijl geïnterviewd en uiteraard is er ruimte om haar vragen te stellen. Waarschijnlijk is haar boek in ’t Lam te koop en ze zal graag haar handtekening in uw exemplaar zetten!

Praktische informatie:

Datum: vrijdag 4 november 2022
Tijd: 20.15 uur
Entree € 7,50
Reserveren: karin@karinklomp.nl
Adres: ’t Lam, Breestraat 2, Blokzijl