Golfslag: Gesprek over ontpolderen

16 maart 2023
19:30
Lezing
Vertoeving Het Lam, Weststraat 27, Aardenburg
Golfslag: Gesprek over ontpolderen

Op uitnodiging van Golfslag komt Chris de Stoop op donderdag 16 maart 2023 om 20:00 uur naar Aardenburg. In de Vertoeving Het Lam gaat hij met u in gesprek over polderen en ontpolderen, en andere thema’s zoals leven in een rust- en verzorgingstehuis, bootvluchtelingen, jeugdcriminaliteit en mensenhandel. Het lijken allemaal te grote onderwerpen. Thema’s dichterbij huis, zoals de hoogoplopende energiefactuur en de stijgende consumptieprijzen, houden ons immers meer bezig. Maar ook de ‘grotere zaken’ spelen mee in het verhaal van het dagelijks leven!

Biografie

Chris de Stoop werd bekend als auteur van spraakmakende non-fictie zoals Dit is mijn hof, over de teloorgang van het boerenland in het algemeen en de ontpoldering van de Hedwigepolder in het bijzonder. Veel lof kreeg hij de afgelopen jaren voor het boek Daniel, over de gruwelijke moord op zijn oom, een oude boer, en voor zijn laatste boek Hemelrijk, over een verzorgingstehuis dat na een Sinterklaasbezoek catastrofaal getroffen werd door corona. De Stoop schreef ook ruim duizend reportages voor het Vlaams-Belgische weekblad Knack, maar nam in 2016 afscheid van de journalistiek met het kritische boek Ex-reporter. Werk van hem werd in een tiental landen vertaald en bekroond met literaire en journalistieke prijzen. Zie www.chrisdestoop.be.

Praktisch

De bijeenkomst wordt gehouden op donderdag 16 maart 2023. De deuren zijn open om 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. Plaats: Vertoeving Het Lam, Weststraat 37, Aardenburg. Toegang: € 7,50, drankje inbegrepen.

Een plaatsje reserveren? Stuur een e-mail naar info@golfslag.eu; zie ook www.golfslag.eu.

Foto: Lenny Oosterwijk