Antoniuslezing Martijn van Leerdam

13 juni 2023
19:30
Lezing
Doopsgezinde kerk, Frankestraat 24, Haarlem
Antoniuslezing Martijn van Leerdam

De eerste Antoniuslezing in Haarlem zal op 13 juni worden uitgesproken door dominee Martijn van Leerdam. Volgens Van Leerdam staan de kerken vandaag de dag voor een heidens karwei te midden van vergrijzing, leegloop en krimp. In deze eerste lezing zal hij ingaan op de derde weg, geïnspireerd door kerkvernieuwers als Franciscus van Assisi, Dietrich Bonhoeffer en Gustavo Guttiérrez.

Van Leerdam (1984) is dominee en praktisch theoloog. Sinds 1 mei is hij predikant-directeur van de roemruchte Pauluskerk te Rotterdam. In het najaar van 2023 verschijnt bij Kok/Boekencentrum het boek Krimp: waarom de kerk naar de haaien gaat maar we toch hoopvol zijn, dat hij samen met Gerrit van Dijk heeft geschreven.

Het muzikale gedeelte van de avond wordt ingevuld door singer-songwriter Ruud Houweling. Zijn nieuwe werk wordt door De Volkskrant als volgt omschreven: ‘Even wankelde zijn geloof in muziek en liefde, maar Houweling bezingt het prachtig in de louterende eerste single van zijn nieuwe album. Het geloof, in beide, is terug.’ Houweling wordt begeleid door Egon Kracht op contrabas.