logo-white

Doopsgezinden NU

nr 14 | juli 2023

Blijf op de hoogte van nieuws, activiteiten en ontwikkelingen binnen de doopsgezinde geloofsgemeenschap, zowel landelijk als regionaal.
Van 16 t/m 24 september vindt de Vredesweek plaats. Het thema dit jaar is Democratie onder druk. Overal in het land zijn activiteiten. Ook veel doopsgezinde gemeenten organiseren van alles rond de Vredesweek. De ADS weet inmiddels van activiteiten in Den Haag, Almere en Aalsmeer. Maar er is vast veel meer. Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar communicatie@ads.nl, zodat we hier aandacht aan kunnen besteden op de website, sociale media en in Mondig.
Souvenir

Souvenir

'Nostalgie is wat anders dan 'vroeger-was-alles-beter'.' Ad Vingerhoets over nostalgie als positieve emotie; de erfenis van Menno Simons in Pingjum, een motor uit een ver land en nog veel meer. De nieuwe Mondig als souvenir!

Lees verder
Omarmen

Omarmen

'In deze omarming lag de verzoening.' Machteld van Woerden over adelaarsvleugels; zingen in de zorg en een knuffel. Mondig+ omarmt je.

Lees verder
Update publiceren websites

Update publiceren websites

Let op! Op 31 juli gaan alle oude sites uit de lucht. Het is belangrijk dat alle nieuwe sites dan live zijn.

Lees verder

Landelijk jeugd- en jongerenwerk

De ADS verwelkomt een nieuwe collega! Evelien Mager zal komend half jaar werkzaam zijn als coördinator van het landelijk doopsgezind jeugd- en jongerenwerk.

Lees verder
Tijdreis

Tijdreis

Marja Bleeker over haar werkplek, de verbouwing van de keuken en verborgen schatten...?

Lees verder
Nostalgie als EHBO-emotie

Nostalgie als EHBO-emotie

‘Daar wilde ik je op pakken!’ Emeritus hoogleraar Emoties en Welbevinden Ad Vingerhoets zegt het lachend. Lees het interview met hem over nostalgie en ander sentiment in Mondig 3.

Lees verder
6. Vergeef me

Podcast: Vergeef me

Aflevering 6 van de podcastserie over het jaarthema Wereld van verschil. Ton van Brussel in gesprek met godsdienstwetenschapper Wieteke van der Molen en schrijfster Désanne van Brederode over schuld, verwerking en wederkerigheid.

Lees verder
Sara en Maria, vrouwen in synagoge en kerk 

Sara en Maria, vrouwen in synagoge en kerk

Een artikel van Tea G. Rienksma, in een bundel van enkele joodse en christelijke vrouwen. Afkomstig van de nieuwe website van de commissie Doopsgezinden en Jodendom

Lees verder
Een echte Amish Buggy

Een echte Amish buggy

De Amish buggy, een echte blikvanger in de hal van de kerk van Doopsgezind Haarlem, is te koop.

Lees verder

Doperse educatiedag

Onder het motto Samen komen we verder wordt op 26 augustus van gedachten gewisseld over doperse educatie. Wat vinden we belangrijk?

Lees verder

Agenda

1 juli t/m 16 september

Tentoonstelling Liederen die mij wat zeggen
Gemeenteleden van de doopsgezinde gemeente Leeuwarden laten liederen horen die hen aanspreken, voorzien van een korte toelichting.

15 juli

16:00 uur

Opening expositie: As long as we just live
Aan de hand van portretten, documentaire-beelden en tekstberichten krijgt de bezoeker een kijkje in het leven van drie vriendinnen die gevlucht zijn uit Oekraïne.

1 september

13:00 uur

Opening academisch jaar
De opening van het academisch jaar vanuit het remonstrants & doopsgezind seminarium, met bijdragen van o.a. Chris Doude van Troostwijk, Johan Roeland en Maarten van der Bijl.
Bekijk de hele agenda hier
logo-white
Vanwege de zomerstop verschijnt de volgende nieuwsbrief op maandag 21 augustus.
Kopij kunt u uiterlijk donderdag 17 augustus mailen naar communicatie@ads.nl.
De redactie van de nieuwsbrief wenst u een fijne zomer!
facebook twitter instagram youtube website