logo-white

Doopsgezinden NU

nr 15 | augustus 2023

Blijf op de hoogte van nieuws, activiteiten en ontwikkelingen binnen de doopsgezinde geloofsgemeenschap, zowel landelijk als regionaal.
Van 16 t/m 24 september vindt de Vredesweek plaats. Het thema dit jaar is Democratie onder druk. Veel doopsgezinde gemeenten organiseren van alles rond de Vredesweek. Laat ons weten wat er bij u gebeurt door een e-mail te sturen naar communicatie@ads.nl, zodat we hier aandacht aan kunnen besteden op de website, sociale media en in Mondig.
Collecte: GDB

Collecte: GDB

In augustus collecteert de ADS voor de Gemeenschap voor Doopsgezind Broederschapswerk. Lees meer over het collectedoel op de website.

Lees verder
Online Viering vanuit Hilversum

Online viering vanuit Hilversum

Op zondag 3 september zal de online viering van de ADS komen vanuit De Kapel in Hilversum. Voorganger is ds. Akke-Clara Thimm-Stelwagen. De viering is op zondag 3 september vanaf 10 uur te zien via de bekende kanalen.

Lees verder
Twee kinderen bij een AKC kamp

Column: Daar staan we weer

'Het is een krappe parkeerplek bij de molen op de Kerkweg in Giethoorn.' Reina Steenhuizen haalde haar kinderen op van een AKC-kamp. Ze schreef er een column over.

Lees verder
turned off MacBook Pro beside white ceramic mug filled with coffee

Intranet: Mijn Doopsgezind

Sinds 2013 wordt er gebruik gemaakt van Intranet, een besloten internetplatform voor onze organisatie. Hierop staat informatie die alleen te bereiken is voor doopsgezinde organisaties en gemeenten. Een korte uitleg over hoe dit werkt.

Lees verder
Waarom ik sympathiseer met Extinction Rebellion

Waarom ik sympathiseer met Extinction Rebellion

'Sinds vijf maanden voel ik mij verbonden met de beweging Extinction Rebellion.' André Maris is lid van XR. Over overtuigingen en de toekomst van zijn kleinkinderen.

Lees verder
Dopers Leerhuis 2023-2024

Dopers Leerhuis 2023-2024

In het nieuwe seizoen van het Dopers Leerhuis in Heerenveen is er voor het thema Hoop gekozen. Voor meer informatie over docenten en lesprogramma kijkt u op de website.

Lees verder

Doperse educatiedag

Onder het motto Samen komen we verder wordt op 26 augustus van gedachten gewisseld over doperse educatie. Wat vinden we belangrijk? Lees er meer over op de website.

Lees verder
Webmasterbijeenkomsten

Webmasterbijeenkomsten

De ADS organiseert een aantal bijeenkomsten voor webmasters die met de nieuwe websiteomgeving werken. Lees er meer over op de website.

Lees verder
Singeldichten

Singeldichten 2023

De dichtwedstrijd Singeldichten 2023 heeft als thema 'betekenis' en staat open voor zowel professionele dichters als amateurs. De beste vijftig Nederlandstalige gedichten worden opgenomen in een bundel die voor deze gelegenheid wordt uitgegeven.

Lees verder
Nieuwe leden
Zondag 27 augustus zullen Tineke van der Ploeg en Kees Bos hun belijdenis voorlezen en toetreden tot de doopsgezinde gemeente Haarlemmermeer. De dienst begint om 10.00 uur.

Agenda

1 juli t/m 16 september

Tentoonstelling Liederen die mij wat zeggen
Gemeenteleden van de doopsgezinde gemeente Leeuwarden laten liederen horen die hen aanspreken, voorzien van een korte toelichting.

26 augustus

9:30 uur

Kloostertocht met Tsjerkepaad
Wandel- of fietstocht langs kloostermonumenten. De dag begint in de doopsgezinde kerk in Bolsward.

1 september

13:00 uur

Opening academisch jaar
De opening van het academisch jaar vanuit het remonstrants & doopsgezind seminarium, met bijdragen van o.a. Chris Doude van Troostwijk, Johan Roeland en Maarten van der Bijl.

9 september

10:00 uur

Monumentenweekend
Onder meer de de vijf doopsgezinde vermaningen Damwâld, De Westereen, Dokkum, Buitenpost en Feanwâlden zetten hun deuren open.
Bekijk de hele agenda hier
logo-white
De volgende nieuwsbrief verschijnt op maandag 4 september.
Kopij kunt u uiterlijk donderdag 31 augustus mailen naar communicatie@ads.nl.
facebook twitter instagram youtube website