logo-white

Doopsgezinden NU

nr 7| april 2023

Blijf op de hoogte van nieuws, activiteiten en ontwikkelingen binnen de doopsgezinde geloofsgemeenschap, zowel landelijk als regionaal.
Paasgesprek

Paasgesprek

Op weg naar Pasen een paasgebed van ds. Jeannette den Ouden. Kijk voor paasvieringen in het land in ons overzicht op de website.

Lees verder
Online Paasviering vanuit Alkmaar

Online Paasviering vanuit Alkmaar

Op zondag 9 april, Eerste Paasdag, zal de Online Viering van de ADS komen vanuit de doopsgezinde gemeente in Alkmaar. Voorganger is ds. Louise Pondman-De Wilde. De Viering is vanaf 10 uur te zien via de bekende kanalen.

Lees verder

Gemeenteberaad: Wereld van verschil

Op 10 juni zal in Mennorode het vierde Gemeenteberaad plaatsvinden. Een dag van informatie, inspiratie en ontmoeting voor alle doopsgezinden. Er zijn workshops en fotograaf en socioloog Ebru Aydin komt spreken. Deelname is gratis. Geef u nu op!

Lees verder
Collecte: Community Peacemaker Teams

Collecte: Community Peacemaker Teams

Terwijl Europa zijn hart en grenzen opent voor vluchtelingen uit Oekraïne, is de realiteit op Lesbos schrijnend anders. Nederland werkt als lid van de EU mee aan dit beleid. Kijk voor meer informatie op de website.

Lees verder
close-up photo of white feather

Retraite LICHT-GERAAKT

Tot jezelf komen en je batterij opladen! In Dopersduin nam ik deel aan de retraite ‘LICHT/GERAAKT’. Een groep van 17 vrouwen, waarin vanaf het begin verbinding, vertrouwen en warmte aanwezig waren. Er is nog plek voor de tweede groep eind april! Geef u snel op.

Lees verder
Webinars Arminius Instituut

Webinars Arminius Instituut

Het Arminius Instituut organiseert voor belangstellenden een serie webinars in het voorjaar van 2023. In deze serie webinars gaat het om actuele onderwerpen van wetenschappelijk onderzoek, in en rondom het seminarium.

Lees verder
Menno Simons Preekprijs 2023

Menno Simons Preekprijs 2023

Op zondag 3 september 2023 zal de Arbeitsstelle Theologie der Friedenskirchen (Universiteit Hamburg), samen met de doopsgezinde gemeente Hamburg-Altona, de internationale Menno Simons Preekprijs uitreiken aan Joachim Leberecht, predikant van de Evangelische (-Unierte) Lydia-Gemeinde Herzogenrath.

Lees verder
Fonds van de Doopsgezinde Gemeente in Zuid-Limburg

Fonds van de Doopsgezinde Gemeente in Zuid-Limburg

Het fonds Doopsgezinde Gemeente in Zuid-Limburg heeft als doel om uit de opbrengsten van het vermogen ondersteuning te verlenen aan de Doopsgezinde Broederschap in en buiten Nederland, haar instellingen en gemeenten.

Lees verder
a woman riding a bike across a bridge

Vermaningspad 18 mei 2023

Ook dit jaar zijn weer een fiets- en autoroute uitgezet die voeren langs verschillende vermaningen, doopsgezinde kerken: het Vermaningspad. Lees meer, bekijk het programma en geef u op!

Lees verder
GroenePreek-wedstrijd 2023

GroenePreek-wedstrijd 2023

Nederlands Dagblad en GroeneKerken organiseren een wedstrijd voor de beste groene preek van 2023. Het doel is om uit te dagen om te preken over geloof en duurzaamheid.

Lees verder
Gedoopt
Op zondag 19 maart werd Jacomien van Dam gedoopt op haar belijdenis in de Verenigde Doopsgezinde Gemeente Heerenveen en Tjalleberd.
Overleden
Afgelopen dinsdag 21 maart is na een kort ziekbed overleden br. Hylke ten Cate. Ten Cate was niet alleen lid van de Ledenraad, maar ook van de Grote Kerkenraad van de doopsgezinde gemeente Haarlem.

Agenda

4 april
19:00 uur

Open college: The war in Ukraine
Online openbare lezing. De voertaal van de lezingen is Engels.

11 april
19:30 uur

Musicians without Borders
An Emergency Call for a Sustainable Future.

11 april
19:30 uur

Project Geestdrift: Woorden om in te wonen
Kathlyn Wuyts en Annick Sickinghe schrijven Nederlandstalige liedjes en maken beeldend werk vanuit de oneindige verwondering die ze voelen voor de wereld en het bestaan.

15 april
13:30 uur

Bijeenkomst Commissie Kerk en Kunstbezit
De ADS-commissie Kerk en Kunstbezit spant zich al sinds jaar en dag in voor kleiner wordende doopsgezinde gemeenten.
logo-white
De volgende nieuwsbrief verschijnt op maandag 17 april
Kopij kunt u uiterlijk donderdag 13 april mailen naar communicatie@ads.nl.
facebook twitter instagram youtube website